Tack och godnatt

Ugh! Idag har jag bråkat med mitt bildredigeringsprogram… Det tog mig halva dagen att göra i ordning några få bilder till webbshopen.
Jag har en gammal version av Photoshop som har varit stabilt och funkat bra i många år nu. Jag har inte saknat några funktioner och jag har kunnat göra allt jag velat.
Helt plötsligt har det börjat bugga; fönster försvinner, alla menyer ligger kvar ovanpå andra fönster fast jag minimerat programmet och det låser sig titt som tätt…
Jag googlade och hittade andra med samma problem och lösningen skulle vara att avinstallera en viss windowsuppdatering. Det hjälpte tydligen i april. Sedan dess har listan på uppdateringar att undvika vuxit rejält och det är nog bara att inse att mitt Photoshop CS2 är förhistoriskt och föråldrat.

Så jag började kolla på hur det ser ut nuförtiden. Det där med att köpa programmet är tydligen också lite föråldrat, nu får man leasa det i stället. För en viss månadskostnad får jag tillgång till senaste versionen. Precis som med så mycket annat blir det antagligen dyrare i längden, men samtidigt så blir det mer lättillgänglig. Det är inte alla som har flera tusen kronor att lägga på ett bildredigeringsprogram, men ett par hundra i månaden, det fixar man oftast. Så jag skapade ett konto och testar nu Photoshop CC gratis några dagar.

Det ser lite annorlunda ut numera och de har gjort om några av snabbkommandona, men än så länge funkar det fint, till och med på min gamla dinosaurie till dator… 🙂

Som tur är funkar fortfarande mitt gamla Illustrator felfritt, så den får hänga med lite till.
Är ni sugna på att testa Photoshop så kan man göra det gratis i 7 dagar. Man behöver skapa ett konto hos Adobe, men sedan är det bara att tuta och köra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Rulla till toppen