Projektlappar – smidigt och enkelt (och gratis mall)

Gå direkt till nedladdningen här »

Jag har ett problem… Jag är en sådan som har ungefär 78 (ge och ta lite) olika kreativa projekt igång samtidigt vid varje given tidpunkt. Och eftersom jag har många olika projekt igång samtidigt, gör jag väldigt sällan klart något från början till slut i ett svep. Ofta blir mina projekt liggande medan jag drar igång något nytt, som är mycket roligare just där och då än att fortsätta traggla på samma gamla projekt.

Jag är alltid rädd för att om jag inte börjar på det här nya projektet på en gång, så kommer idén att fladdra iväg någonstans till en för evigt glömd kyrkogård, där den får vila med miljarder andra aldrig påbörjade projekt och goda föresatser. Antingen det, eller så upptas min hjärna av tankar på det nya projektet, tills det antar maniska proportioner och jag blir oförmögen att åstadkomma något alls innan jag har fått påbörja mitt nya projekt! (Jag har ingen officiell diagnos, men misstänker att ADHD kan spela en viss roll i det här beteendet… ADHD skulle förklara mycket!)

Resultatet av det här är att det ligger olika projekt, i olika stadier av färdighet, utspridda i huset. En del har legat ett par år eller mer, en del blir bara liggande någon vecka. Gemensamt för dem alla är att jag alltid tror att jag ska komma ihåg vad jag höll på med! Jag kommer aldrig ihåg vad jag höll på med, men hoppet lever uppenbarligen kvar… Väldigt ofta finns inte ens ledtrådarna kvar, då virknålar och stickor och annat har “lånats” till andra projekt… Jag hade virknål 3,5…. tror jag… Jo, men visst var det 3,5? Eller var det 5?

Projektlapparna

Det där kan kännas helt hopplöst! Jag har tusen anteckningsböcker (älskar att köpa nya anteckningsböcker, och varenda en känns som att den kommer att vara den ultimata lösningen till att bli en mer organiserad människa), där jag väldigt flitigt börjar skriva ner om olika projekt och det funkar i ca två veckor. Sedan glömmer jag bort att anteckningsboken existerar. Eller så ligger den i fel rum, och jag tänker att jag skriver ner det sedan. (“Sedan” = “Aldrig”) Och så försvinner den där anteckningsboken ur minnet och likaså alla eventuella noteringar om projekten… Jag har testat appar, men jag har inte alltid telefonen inom räckhåll och då blir det samma sak, saker blir inte nedskrivna!

Nu ska jag testa något nytt – projektlappar! Jag har gjort en mall, specifikt för stick- och virkprojekt, som jag har skrivit ut. På den kan jag skriva upp det som rör projektet, allt ifrån vilket märke på garn och färger, till om jag ändrade något i mönstret, som behöver tas vidare hänsyn till. Om jag till exempel justerade något på en ärm, vill jag ju att den andra ärmen blir likadan!

Lappar för att skriva ner detaljerna om ditt projekt för virkning eller stickning.

Lappen finns fysiskt – det är något jag kan se och ta på, och den sparas ihop med projektet, så när jag tar fram projektet nästa gång, så finns lappen redan där (behöver inte först leta rätt på anteckningsboken, som jag eventuellt använde för ett år eller två sedan senast, och sedan hitta rätt sida) och jag vet precis vad jag har att göra med, under förutsättning att jag faktiskt har fyllt i en lapp och sparat den.

Lapparna är i A6-storlek och det får plats 4 st på ett vanligt A4 och du kan ladda ner en PDF här för att skriva ut egna lappar.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen