Nya kort med Marianne Design för Hobbyworld.se

Jag är en sådan där person som pysslar i skov. Långa perioder av skapartorka följs av ännu längre perioder med nästan kreativ mani, där projekten bara sprutar ut. Just nu befinner jag mig i början av en period av mycket skapande, jag känner det på mig!

Då är det liksom extra bra att jobba på Hobbyworld.se, med nära till hands till en massa nya pysselgrejer! 😁 Här har jag till exempel använt Marianne Designs dies Stitched Hearts & Accolade (CR1362).

Stämpeln kommer från the Greeting Farm och heter “Dollie with Cupcake”. Färglägga stämplar är perfekt nu i sommarvärmen. Lätt att ta med sig ut på altanen och njuta av vädret. 😀

Färgläggning av stämplar (från Yampuff) med Copics!
Dessa bilder kommer från YamPuff!

Det är många som frågar vad det är för pennor jag använder när jag färglägger. De heter Copic Ciao och är en mindre variant av Copic Sketch markers kan man säga. I många, många år spenderade jag säkert tusentals kronor på pennor av olika slag, utan att någonsin bli riktigt nöjd. Sökandet fortsatte ända tills jag hittade dessa pennor! De var inte billiga i inköp (särskilt inte när man gjorde som jag och köpte två stora set med sammanlagt 144 olika pennor på en gång) men jag har inte haft något som helst sug efter andra pennor sedan dess och detta var nästan 10 år sedan. Jag har kompletterat med fler färger (ett extra set med 36 nya nyanser) och några Sketch markers sedan dess. För mig var det definitivt värt det. Jag älskar dem och ingen annan får röra dem!!! 😂

Copic Ciao finns i 180 olika nyanser och jag har ALLA! :D (Sketch finns i YTTERLIGARE 178 nyanser...)

Då de är påfyllningsbara köper man refiller när bläcket börjar ta slut. Bläcket är alkoholbaserat, vilket har fördelen att pennorna inte torkar. Bläcket kan dunsta, men när man fyller på med nytt, så löser man även upp gamla rester igen. Så de kan stå länge utan att pennorna tar någon skada. Spetsarna kan förstås bli skadade och de blir slitna, men det finns nya att köpa, så de byter man ut vid behov.

Men som med allt annat måste man öva för att bli bra på något! Kunskap om hur pennorna fungerar med olika typer av papper, stämpeldynor och skrivare, hur man gör för att få bra färgövergångar osv är inget som man får automatiskt bara för att man köper pennorna. 😉

De finns på t.ex. penstore.se om man vill köpa dem i Sverige och googlar man kan man hitta dem på fler ställen. När jag köpte mina var de lite svårare att få tag på och jag köpte mina på cultpens.co.uk där de också har flera olika startset.

Jag skulle kunna hålla på att skriva i evigheter om mina bra pennor som jag älskar (och kudos till er som har orkat läsa allt hittills), men jag ska bespara er det! Berätta för mig vad ni pysslar med under sommaren i stället! Lämna kommentarer och tala om för mig hur ni gör för att kombinera uteliv med pyssel?

2 Comments

 1. Anonym
  15 juli, 2018

  Thank you Suze! Happy to see you again! 🙂

  Svara
 2. Suze
  14 juli, 2018

  Your cards are delightful. Great to see what you have been creating. Hugs, Suze

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial